Fermerët që akuzoheshin për kultivim kanabis sativa, të pafajshëm

51

kanabisFara që iu sekuestrua 22 fermerëve të Shkodrës, në dhjetor të vitit 2012, nuk ishte kanabis por kërp industrial. Ky ishte përfundimi i arritur nga grupet e hetimit, duke bërë që të pushohet çështja e fermerëve shkodranë.

 Pas 71 seancash, gjykata e Apelit të Shkodrës e pushoi sot çështjen e 22 fermerëve të Komunës Shkrel dhe i shpalli ata të pafajshëm.

Apeli ka pushuar çështjen e ngritur nga Gjykata e Shkallës së Parë, e cila akuzonte fermerët për kultivim të lëndëve narkotike në vend të kërpit industrial.

Çështja e fermerëve të Shkrelit, të cilët akuzoheshin se fara e kërpit industrial që ata kultivonin ishte kanabis sativa, ka nisur që në vitin 2003, dhe përfundoi sot me lirimin e fermerëve.

Pas seancës, Alfred Pëllumbi ,një nga përfaqësuesit e shoqatës së fermerëve të Shkrelit, e quajti vendimin një fitore të rëndësishme dhe  deklaroi se fermerët e Shkrelit do t’i rikthehen përsëri kultivimit të kërpit industrial.