Femrat me të pasme të mëdha më të zgjuara e të shëndetshme

70

sedere04Shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit kanë zbuluar se femrat me të pasme me madhësi mbi mesataren, nuk janë vetëm më shumë inteligjente por edhe më rezistuese ndaj sëmundjeve.

Sipas rezultateve të kërkimit, femrat me të pasme të mëdha kanë nivel të ulët kolesteroli dhe prodhojnë më shumë hormone për metabolizmin e sheqerit, raporton “ABC News”. Gjithashtu, studimi tregon se këto femra gjithashtu kanë më pak mundësi që të preken nga diabeti apo problemet e zemrës.

Që të kesh të pasmet të mëdha duhet të kesh sasi të tepruar të Omega 3, që është vërtetuar se është katalizator i zhvillimit të trurit. Studiuesit kanë zbuluar gjithashtu se edhe fëmijët që lindin nga nëna me të pasme të mëdha janë më superior nga ana intelektuale se sa nga fëmijët që lindin në nëna më forma të dala.

Në këtë studim ku janë përfshirë 16 mijë femra, është vërtetuar se të kesh të pasme të mëdha favorizon nivelin e leptinit në trupin e femrës, hormone që është përgjegjës për peshën e rregullt dhe dinopectinën që është hormone antiinflamator, mbrojtës vaskular dhe antidiabetik.

Studime të mëparshme të universiteteve të Kalifornis dhe Pitsburgh, tregonin se femrat me të pasme të mëdha dhe me bel të hollë jetojnë më gjatë gjithashtu.