Published On: Pre, Mar 4th, 2016

Eurostat: BE-ja më shumë se 1,25 milionë azilkërkues në 2015

Share This
Tags

EurostatMë shumë se 1,25 milionë shtetas të huaj, kryesisht sirianë, afganë dhe irakianë depozituan vitin e kaluar një kërkese për azil në Bashkimin Evropian, një shifër mjaft e lartë, njoftoi sot zyra evropiane e statistikave, Eurostat.

”Janë 1 255 640 persona që kanë depozituar një kërkesë të parë për mbrojtje ndërkombëtare në një nga 28 shtetet e BE-së, ku 35 për qind e kësaj shifre në Gjermani”, nënvizon Eurostat në një deklaratë.

Totali i azilkërkuesve është në rritje me 123 për qind në raport me 562 680 të regjistruar në vitin 2014.

”Kërkesat e shtetasve sirianë janë dyfishuar, në 362 775 duke u regjistruar si kombësia e parë për marrjen e statusit të refugjatit (29 për qind në total në vitin 2015), ndjekur nga shtetasit afganë (178.230 ose 14 për qind) dhe irakianët (121 535, 10 për qind)”, saktësoi Eurostat.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>