Egjipt, “Vëllazëria Myslimane” organizatë terroriste

55

Sulmi në Mansoura i ka vendosur “Vëllezërit Myslimanë” nën shënjestrën e një ligji të ashpër antiterrorist. Qeveria u ka ndaluar anëtarëve të lëvizjes myslimane islamiste të manifestojnë, ndërkohë që përkrahësit e saj mobilizohen thuajse në mënyrë të përditshme.

Vendimi ka ardhur nën presionin e turmave, që kanë manifestuar zemëratën e tyre përballë Vëllazërisë Myslimane. Ato akuzohen se janë autorë të atentatit me bombë në një rajon policie, që shkaktoi 14 të vdekur. Një akt gjithsesi i dënuar nga Lëvizja dhe i marrë përsipër nga një grup xhihadist që thuhet se mbështeten nga Al-Kaeda.

Të ndaluar, por gjithsesi të toleruar nga regjimi i Mubarakut dhe të dalë nga ilegaliteti me ikjen e tij më 2011, “Vëllazëria Myslimanë” po kalojnë një nga periudhat më të vështira të historisë së tyre.

Që prej heqjes së presidentit islamist të zgjedhur Muhamed Morsi korrikun e kaluar, vëllazëria është shndërruar në një shënjestër shtypëse të përgjakshme nga ana e autoriteteve ushtarake që drejtojnë de facto vendin.