Ed Miliband duhet të mësojë nga Edi Rama

50

miliband-1Si një nga vendet më të varfra në Evropë, Shqipëria ka prirjen për t’u kthyer një vend të pasur me këshilla për një vend siç është Britani. Por tani ka ardhur koha që një nga vendet më të izoluara ish-komuniste të ofrojë një model politikani për Britani, thotë Alastair Campbell.

Ish-drejtori i komunikimit në Kryeministri thotë se lideri Laburist, Ed Miliband, duhet të marrë një risk dhe të ndjekë shembullin e Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, që përballet me komentet kritike në lidhje me fjalimet e tij.

Campbell, që do të luajë një rol të domethënës për Laburistët në fushatën zgjedhore, thotë se videoklipet dhanë efekt për Ramën, që fitoi zgjedhjet parlamentare në qershor në kryesimin e koalicionit të qendrës së majtë.

Ish-ndihmësi i Tony Blair ishte zyrtar për mediet dhe këshilltar strategjik për Ramën, që tashmë ka punësuar Blair-in për të këshilluar Shqipërinë në fushatën për anëtarësimin në BE.

Në një intervistë për “Guardian”, Campbell thotë se Milliband mund të kthejë në anën e tij perceptimin e biznesit për të sipas stilit të Ramës.

“Është pak me rrezik. Por Por ka funksionuar shumë mirë për Ramën. Ndonjëherë rruga më e mirë për t’u përballur me të keqen është ta kapësh nga brirët.”

Duke parë që zgjedhjet në Britani do të jetë në shumë ngushta, Campbell mendon se do të ishte mençuri për Miliband që të përdorë taktikat e fushatës së Partisë Socialiste në Shqipëri. Lideri modern, Edi Rama erdhi në pushtet në qershor pas këshillave të Campbell.

“Gjatë fushatës në Shqipëri ne regjistruam me pamje njerëz që ishin shumë kritikë me Edi Ramën dhe gjatë fjalimeve ne i publikuam ato dhe Rama u përgjigjej atyre. Ishte shumë, shumë efektive”, shprehet Campbell.

*The Guardian