CIA tregon formulën e bojës së padukshme

85

boja-padukshme-300x187CIA ka bërë publike formulën kimike për të krijuar ngjyrën e cila bëhet e padukshme pasi të shkruhet një mesazh me tëAgjencia amerikane e spiunazhit e ka bërë publikimin në faqen e vetë të internetit, duke theksuar se nuk është më fshehtësi informacioni mbi një nga dokumentet më antike që mbaheshin ende në arkiva që prej një shekulli më parë.
Duke parë progresin e teknologjisë dhe formulat e ndryshme të bëra publike, ngjyra e krijuar para një shekulli është më shumë për një muze, sesa për një arkiv sekret.