Braçe: Mielli që hyn në Shqipëri, më i varfri në proteina në mbarë Europën

53

brace5Deputeti i Partisë Socialiste, Erjon Braçe, njëkohësisht edhe kryetari i Komisionit të Ekonomisë në Kuvend me anë të një postimi në rrjetin e tij social Facebook ka theksuar se shqiptarët konsumojnë bukë me proteina të varfra ose pa to fare.

“A e dini çfarë buke konsumojmë ? Në fund të dhjetorit, në Komisionin e Ekonomisë, dëgjova përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve të Miellit. Të gjithëve, si komision, na bënë me dije: Mielli që hyn në Shqipëri është i varfër në proteina, i varfër tej kufirit të poshtëm të lejuar!!”, Pra, nën 12.5 për qind proteina!! Më poshtë se kaq nuk ka vend tjetër në Rajon, në BE jo e jo, që të konsumojë miell me këto tregues.

Këto 8 vite që kaluan ka ndodhur kështu qartësisht dhe eksportuesi ka qenë një vend në këtë rajon, i favorizuar qartësisht nga qeveria e mëparshme. Ka “pastruar” depot e veta. Propozimi i tyre: Qeveria të vendosë si standard nivelin 12.5% proteina për çdo lloj mielli që hyn në Shqipëri!! Ka të bëj me shëndetin e secilit prej nesh!!”, shkruan Braçe në Facebook.