Braçe: Berisha 2 koncensione për klientët e tij, që i marrin shqiptarëve 300 milionë euro

57

Erion-Brace1Deputeti socialist Erjon Braçe ka denoncuar sërish, se si do t’i vidhen paratë shqiptarëve, nëpërmjet dy koncensioneve të propozuara dhe miratuar nga Kryeministri në ikje, Berisha.

Braçe ka deklaruar, se nëpërmjet këtyre koncensioneve, që i janë dhënë klientëve të pushtetit, vlera monetare e cila do të dalë nga xhepat e shqiptarëve, si taksë ndaj karburantit dhe si taksë doganore, llogaritet në 300 milionë euro, për 15 vitet e ardhshme. Ai thekson se, ky është pushteti ekonomik, me paratë e shqiptarëve, që kërkon të gëzojë në opozite “doktori i mundur”.

Kryeministri “s.b” ishte i alarmuar dje nga angazhimi: prishje e kontratave koncesionare klienteliste e qe rrisin barren mbi shqiptaret!! Po perse kaq ne panik Agai”:

Ja perse: Behet fjale per dy kontrata koncesionare per sherbime te tilla: Ngjyrosje e karburanteve; Skanim i konteniereve dhe makinave te tjera ne pikat doganore.

I pari: eshte dhene vetem me nje “VKM”, vendim personal te “s.b” dhe, vendos: takse kombetare prej 7.3 dollare per 1000 litra, e cila do rrise cmimin e karburanteve dhe natyrisht shpenzimet e qytetareve!!!

20 milion dollare cdo vit per 10 vite kontrate!! 200 milion dollare ne total!!

Ky sherbim eshte me kosto fare minimale dhe natyrisht me taksen vendosur nga “s.b” Fitimet jane kolosale!!

I dyti: ka kaluar me nje ligj te kuvendit ne ditet e fundit te funksionimit te tij, para shperndarjes per efekt te zgjedhjeve, i propozuar personalisht nga “s.b” dhe, vendos:

Tarife kombetare jo per skanim te konteniereve dhe makinave te tjera, por tarife 39 euro pertej skanimit per cdo deklarate doganore!!

10-12 milion euro cdo vit per 15 vite kontrate!!
180 milion euro ne total!!

Te gjitha keto para do ti paguajne shqiptaret!! Pra: gati 300 milion dollare per 15 vite qe do ju merren shqiptareve, me vendim te “s.b” per interes te klienteve te tij ekonomik.

Ky eshte pushteti ekonomik, me parate e shqiptareve, qe kerkon te gezoje ne opozite “doktori i mundur” s.b!“,- ka deklaruar deputeti socialist Braçe.