Berlusconi: I kam ndriçuar shqiptarët për 30 vjet rresht me televizionet e mi

62

ITALY POLITICS“I kam ndriçuar për 30 vjet rresht me televizionet e mi. Të gjithë flasin italisht në mënyrë perfekte. Italishtja e tyre nga pikëpamja industriale dhe kulturore më ka surprizuar”.

Kështu është shprehur ish-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi gjatë promovimit të librit “Rrëno vetëm për me tregue”, të At Zef Pllumit.

Ai u tregoi senatorëve librin e përkthyer në italisht, ku bëri edhe disa krahasime mes librit dhe komunizmit. Ish-kryeministri italian tha se ideologjia komuniste është më çnjerëzorja në historinë njerëzore. “Komunizmi nuk është vetëm një ideologji , por një sëmundje, një marrëzi e vërtetë e cila ka shkaktuar më shumë se njëqind milionë të vdekur. Komunizmi ishte një udhëtim i madh, një gënjeshtër në botën e lirë”, -tha Berlusconi.