Berisha: Ky është buxheti i rrokullisjes

49

berishaIsh Kryeministri Berisha ka deklaruar shkurtimisht për mediat, jashtë sallës së Kuvendit se ky buxhet nuk është transparent dhe se rrit taksat 3 herë më shumë se gjatë qeverisjes së tij. Ndonëse nuk është aplikuar ndonjëherë konsulta paraprake me qytetarët në lidhje me buxhetin, gjatë qeverisjes së tij , Berisha e konsideron anormale faktin që Qeveria Rama të përjashtojë qytetarët nga ky debat.

“Të përjashtuar të gjithë qytetarët nga një diskutim që është normal. Buxheti dhe politikat buxhetore duhet të jenë më transparente. Një Qeveri ka frikë nga buxheti i saj, pasi është buxheti i rrokullisjes. Ky buxhet rrit taksat 3 herë më shumë se gjatë 8 viteve që ishim në pushtet. Ky buxhet varfëron brenda vitit shumicën e shqiptarëve, pasi rrit 100 % taksat. Mësues, infermierë e administrata, merrnin një rrogë më shumë duke u hequr taksat, ndërsa sot marrin gjysmë rroge. Qëndrimi ynë është transparenca. Një Qeveri që merr borxhin me 62 % dhe e çon në 72 %. Ne do të bëjmë një diskutim të gjerë me qytetarët, interesat e tyre, mashtrimet që janë bërë ndaj tyre. PD do reagojë. Kjo sjell për qytetarët ndalimin e investimeve të huaja, shpunësimin masiv të shqiptarëve dhe kjo është politika më e keqe fiskale. Ky është një rikthim shumë më keq se 2003 në disa aspekte. Ne u lamë pothuajve gjysmë të gatshëm”,- tha Berisha.