Bënte propagandë fashiste, dënohet me burg italiani

61

Benito Musolini
U dënua me gjashtë muaj burg për propagandën e fashizmit Davide Fabbri i quajtur ndryshe “Vikingu”, i cili në janar mbuloi qendrën historike të Riminit me fletushka me imazhin e Benito Mussolinit dhe mbishkrimin “Për një botë më të pastër ktheu në jetë xhaxha Benito “. Sipas medias italiane përvec 6 muajve burg, 52 vjecari duhet të paguajë një gjobë prej 4.625 euro. Gjykatësi ka zbatuar ligjin e Scelba (1952), i cili ndalon rivendosjen dhe propagandën e partisë fashiste.