Athina notë proteste Tiranës zyrtare

78

Ministria e Jashtme e Greqisë do t’i dorëzojë Tiranës një notë proteste lidhur me vrasjen e Kostandin Kaçifës nga forcat RENEA, dje në Bularat.

Ambasadorja e Shqiperise, Adriana Hobdari do të shkojë pasditen e të hënës në selinë e Ministrisë së Jashtme greke për të marrë këtë notë proteste

Ndërkohë policia ka rritur masat e sigurisë rreth selive diplomatike dhe konsullore të Shqipërisë.

Masat po zbatohen në ambasadën shqiptare në Athinë dhe konsullatat në Selanik dhe në Janinë. Kjo me qëllim parandalimin e ndonjë reagimi të mundshëm pas vrasjes së ndodhur dje në Bularat.

Dje Ministria e Jashtme greke, duke kërkuar prej Shqipërisë sqarime rreth ngjarjes në Bularat, e quajti të papranueshëm faktin që operacioni precipitoi me humbjen e një jete njerëzore. Madje nënvizoi se pas zbardhjes së rrethanave do të bëhen dhe veprimet e nevojshme. Nga ana e saj ministria e Jashtme shqiptare e quajti të pajustifikueshëm dhe zhgënjyes reagimin e diplomacisë fqinje.