Aplikacioni “20 ditë me një të huaj”

59

aplikacioniImagjinoni të ndiqni hap pas hapi një të huaj për 20 ditë rrallazi dhe të dini çdo detaj, çdo levizje, çdo gjë që ha apo që pi madje dhe kur fle.

Nëse jeni në gjëndje ta bëni atëherë jeni gati që të merrni pjesë në një eksperiment ( akoma ne fazën beta ) “20 day stanger“  organizuar nga  “Media Lab e MIT në Boston”

Për të marre pjesë në këtë eksperiment ju duhet të plotësoni 2 kushte : që të keni një Iphone dhe të jeni i disponueshëm dhe ju që të vëzhgoheni.

Funksionon kështu : në momentin që ju jeni pjesë e ketij eksperimenti partneri juaj virtual  nëpërmjet nje aplikacioni i cili instalohet ne Iphone, merr çdo informacion për lëvizjet tuaja.

Në këtë kohë ju nuk do të keni mundësi të komunikoni me ndjekësin tuaj sepse nuk do të keni asnje të dhënë për të.

Qëllimi i këtij ekseprimenti është të dallojmë sjelljet e secilit prej nesh në ambjete të ndryshme, me njerëz të ndryshëm në kohë të ndryshme.