Apeli liron Xhelal Mziun

37

shamikuqjaGjykata e Apelit ka ndryshuar masën e sigurisë nga “arrest me burg” në “detyrim paraqitjeje”, për ish kreun e Bashkisë Kamëz, Xhelal Mziu duke rrëzuar në këtë mënyrë vendimin e Gjykatës së Tiranës.

Mziu, kryetar i Bashkisë së Kamzës, u arrestua në 20 dhjetor, me akuzën e “shkeljes së barazisë në tendera”. Ai do të vijojë të ndiqet në gjendje të lirë.

Të njëjtat akuza rëndojnë edhe ndaj drejtorit juridik në Bashkinë e Kamzës, Atli Hoti, i cili është shpallur në kërkim.

Xhelal Mziu, 46 vjeç, është zgjedhur si kryebashkiak i Kamzës në 18 shkurt të vitit 2007 dhe në vitin 2011 ka fituar mandatin e dytë nga Partia Demokratike. Ai ushtron mandatin e tij të dytë në këtë detyrë.