Antikorrupsioni, Rama: Të përmirësohet shërbimi shtetëror që të marrë fund korrupsioni

48

Albanian opposition leader Edi Rama gives a press conference February 1, 2011 in Tirana. Rama called for fresh anti-government protests in the capital on January 4th, for the third week in succession. He said the marches in the Tirana and at least four other cities were to demonstrate "peaceful resistance" to the government. Three people were killed during an anti-government protest in Tirana on January 21st. Rama said he had spoken to European Union foreign policy chief and EU enlargement commissioner who told him they were ready to mediate in the opposition's dispute with the government. AFP PHOTO / STR (Photo credit should read STRINGER/AFP/Getty Images)Kreu i qeverisë Edi Rama gjatë fjalës së tij në Konferencën kundër Korrupsionit tha se, duhet ofruar një shërbim shtetëror cilësor, në mënyrë që t’i mbyllet rruga korrupsionit. Rama kërkoi bashkëpunim nga një front i vetëm të udhëhequr nga modernizimi.

“Themeli në luftën kundër korrupsionit është modernizimi i çdo mekanizmi që shteti ka në strukturën e vet, i çdo institucioni, i çdo shërbimi që shteti ka në detyrimet e veta. Korrupsioni është një shërbim alternativ i paligjshëm, që u ofrohet qytetarëve në mungesë të një shërbimi cilësor të ligjshëm, ai arrin më shpejt aty ku shërbimi shtetëror jo cilësor dhe arkaik nuk arrin dot. Sfida jone është që shërbimin publik, ndaj qytetarëve, që Kushtetuta e ligji njohin si të drejtë të tij ta bëjmë të atillë që shërbimi i korrupsionit të bëhet gjithnjë e më pak i preferuar. Nevojitet një bashkëpunim në një front, te vendosur e të udhëhequr nga një fjale kyçe, modernizim”,- tha Rama.