Anëtarësimi në NATO, Basha: Shqipëria më dukej ndryshe

16

bashaKa nisur sot konferenca ndërkombëtare me teme “Bashkëpunimi transatlantik për paqe dhe siguri në Ballkan, axhenda shqiptare për integrimin në BE dhe në NATO”, e cila po zhvillohet në Tiranë.

Konferenca është mbajtur nga “Albanian Policy Center” dhe në të marrin pjesë, drejtori për Çështje të Europës Jug-Qëndrore në DASH, Jonathan Moore; kreu i PD-së dhe njëkohësisht edhe kreu i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha; zv/kryeministrja e Republikës së Kosovës, Edita Tahiri, dhe deputeti socialist ,Pandeli Majko.

Në fjalën e tij, kreu i PD-së Lulzim Basha e cilësoi anëtarësimin e Shqipërisë në NATO si një datë domethënëse për vendin tonë, ndërsa rrëfeu edhe emocionet e kësaj ngjarjes si një nga firmëtarët e marrëveshjes.

“Anëtarësimi në NATO përveç ndjesisë pozitive më jep edhe një emocion të veçantë, emocion që më ka shoqëruar gjatë detyrës sime si Ministër i Jashtëm. Pas kthimit në Shqipëri nga samiti i Strasburgut kisha një ndjesi krejt tjetër. Një ndjesi sikur po kthehem në një vend tjetër, po kthehem në një Shqipëri tjetër. Që nga dita e parë e artikulimit të aspiratës sonë për t`u bashkuar Aleancës së Atlantikut të Veriut deri te vendimi për t`u bashkangjitur si vend pioner nismës së partneritetit për paqe, nënshkrimi këtu në Tiranë i Kartës së Adriatikut, lançimi jo në kohë të lehta as për vendimmarrjen dhe as për buxhetin e reformave të Forcave të Armatosura, ruajtja e standardeve  të arritura dhe duke i çuar ato më përpara dhe kryerja e detyrave të shtëpisë”, tha Basha.