Akuza: Dënim me vdekje për monstrën e Cleveland

96

Monstra“Unë do të përpiqem që Arielit Castro të marrë dënimin me vdekje për rrëmbimin dhe ndërprerjen e disa shtatëzanive. Kështu ka deklaruar në një konferencë për shtyp prokurori Timothy McGinty, i cili është në krye të ndjekjes penale kundër rrëmbyesit Ariel Castro.

“Ndëshkimi Capital – tha prokurori – duhet të jetë i rezervuar për ato krime që janë me të vërtetë shembujt më të këqinj të sjelljes njerëzore.Realiteti është që ne ende kemi mes nesh kriminelët brutale, të cilët nuk kanë respekt për ligjin, ose më saktë për jetën e njeriut dhe ligjin. Ohio parashikon dënimin me vdekje për ata që kryejnë krime të rënda gjatë një rrëmbimi. “

Referenca është kryesisht për dëshminë e keqtrajtimin e vajzave dhe lindjeve të ndërprera për shkak të kequshqyerjes. Castro akuzohet për shtatë vepra penale, katër rrëmbime dhe tre përdhunime. 52 vjeçari nuk ka bërë ndonjë deklaratë gjatë marrjs në pyetje, madje ai është kufizuar duke qëndruar në këmbë, ndërsa gjykata i ka vendosur një gjobë prej dy milionë dollarë (1 milion e gjysmë euro) për secilën nga viktimat: tre gra dhe një fëmijë i lindur gjatë robërisë së tyre.