Aksident rrugor në Itali, 36 të vdekur dhe 11 të plagosur

62

824918286_B97810213Z.1_20130729061136_000_G9R12P92O.2-036 persona kanë vdekur dhe 11 të tjerë janë plagosur dje, pranë Avelinos, në rajonin e Napolit. Autobusi transportonte mbi 40 pasagjerë të gjithë me origjinë nga provinca e Napolit. Ato po ktheheshin nga një pelegrinazh në qytetin e Padre Pio, shumë i famshëm në jug të Italisë.

Autobusi që po ecte me shpejtësi të lartë është përplasur me shumë makina përpara, se të fluturonte në një greminë prej 30 metrash të thellë.

Sipas dëshmitarëve, konfirmohet se autobusi kishte pasur probleme me frenimin. Gazetarët lokalë ngrenë hipoteza të tjera, si mundësia që shoferi mund të ishte i përgjumur, ose shpërthimi i mundshëm i ndonjë prej gomave.