Agimi i Artë, akte antishqiptare në përvjetorin e vdekjes së Gumës

53

agimi_506529234Tre vjetori i vdekjes së Aristotel Gumës, himariotit që u përplas nga një makinë, është shënuar me tension në Himarë. Vdekja e tij vazhdon të mbetet një çështje e nxehtë mes Shqipërisë dhe Greqisë. Siç raporton News24, eksponentë të partisë naziste greke “Agimi i Artë” kanë tentuar që të kryejnë rite brenda kishës në Himarë, por prifti është larguar. Më pas eksponentët e Agimit të Artë kanë shkuar në varrezat e fshatit dhe aty, pasi kanë shpalosur flamurin e Vorio- Epirit dhe Agimit të Artë, kanë lexuar një deklaratë antishqiptare. Ekstremistët e Agimit të Artë madje kanë sulmuar edhe reporterët shqiptarë, që tentuan të filmojnë. Policia nuk ka ndërhyrë.