Afati për toponimet,emigrantët do kalojnë deri në fund të shtatorit

48

KakavijeTë gjithë shtetasit shqiptarë që kanë probleme me toponimet në pasaportat e tyre do të mund të marrin frymë lirisht të paktën edhe për një muaj. Ka qenë ky një njoftim zyrtar i palës greke, i cili bën me dije se kalimi i qytetarëve të vendit tonë drejt shtetit grek do të jetë i lirë deri në fund të muajit shtator.

Problemet e toponimeve kanë sjellë jo pak pengesa në pikat kufitare të vendit tonë si në Kakvijë dhe Kapshticë, ku me dhjetëra shtetas nuk janë lejuar të kalojnë doganën, ose në rastin më të keq në pasaportat e tryre janë kryer dhe shënime të cilat i kanë nxjerrë të pavlefshme pasaportat e shtetasve shqiptarë, ku në rastet më të shumta ato kanë qenë biomentrike.

Pak ditë më parë në pikën e kalimit kufitar të Kapshticës u kryen me dhjetëra kthime nga ana e plicisë greke, ndërsa lejoheshin të kalonin vetëm ata persona, kryesisht fëmijë që kishin vendlindje kryeqytetin grek, Athinën.

Pavarësisht se jemi pjesë e zonën Shengen, problemi mbi toponimet është faktor jo pak i vogël që jo vetëm vetëm vështirëson, por dhe bllokon lëvizjen e shtetasve shqiptarë të cilët për vite me radhë kanë hasur pengesa dhe persekutime pranë sporteleve të doganës greke në çdo qytet të jugut të Shqipërisë ku ato ndodhen.