21 Janari, Berishës thirrje nga Prokuroria

54

berish-bash-prendi-22-janarNdërkohë që PD po përgatitet të bëjë protestën e saj me të madhe më 20 shkurt kundër qeverisë socialiste, burimet brenda prokurorisë, sipas të përditshmes gazetës Shqiptarja.com, bëjnë me dije se  Berisha do të thirret në Prokurori për të dëshmuar në lidhje me vrasjet e 21 janarit.

Sipas këtyre burimeve, Berisha s’do thirret për t’u pyetur me cilësinë e të pandehurit, por vetëm me cilësinë e dëshmitarit dhe të personit që ka dijeni për ngjarjen, ku më pas në varësi të dëshmisë e ballafaqimit të fakteve do të përcaktohen dhe hapat e mëtejshëm.

Ish-kryeministri është shprehur i gatshëm që për gjithë veprimet që janë kryer nga qeverisja e kaluar të shkojë e të japë shpjegime para drejtësisë, pasi për të, si për suksesin ashtu dhe për problemet që kanë ndodhur përgjegjës është vetëm një: Sali Berisha. Koha kur do thirret për të dëshmuar ende nuk është përcaktuar duke qënë se janë në kushtet e formulimit të një qëndrimi të qartë për këtë qëllim.