Zyrtarisht Eurozona del nga recesioni, regjistrohet rritje e PBB-s

54

beZona euro ka dalë zyrtarisht nga recesioni përgjatë tremujorit të dytë të vitit me regjistrimin e një rritjeje të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) prej 0,3 për qind.
Kështu njoftoi sot Zyra Evropiane e Statistikave ”EUROSTAT”, me publikimin e raportit të parë vlerësues të këtij indikatori.

”Kjo është një performancë më e mirë se ajo që pritej, kur analistët fillimisht parashikonin një rritje të PBB-s me 0,2 për qind për periudhën prill-qershor, pas gjashtë tremujorësh radhazi rënieje që korrespondonte me fazën më të gjatë të recesionit në historinë e eurozonës”, theksuan burime nga EUROSTAT.

GJERMANI
Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) i Gjermanisë regjistroi një rritje deri në 0,7 për qind përgjatë tremujorit të dytë të 2013-s, sipas shifrave paraprake të publikuara sot.

“Ekonomia qëndroi në stanjacion gjatë tremujorit të parë”, theksoi Zyra Federale e Statistikave, Destatis dhe nuk u rrit me 0,1 për qind siç ishte njoftuar më parë.
“Tregtia ka kontribuar gjithashtu në rritjen ekonomike”, sipas Destatis, që shtoi se eksportet kanë avancuar më tepër se importet.
Shifrat e detajuara pritet të publikohen më 23 gusht.

FRANCE
Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) i Francës regjistroi një rritje deri në 0,5 për qind përgjatë tremujorit të dytë të 2013-s.