Zbulohet në Gjirokastër një varr masiv

60

Gjurmët e një varri masiv janë zbuluar në Gjirokastër.

Bëhet fjalë për ekzistencën e një varri masib në këmbët e kështjellës së qytetit, aty ku janë pushkatuar, vrarë dhe varrosur ish të dënuarit politit të diktaturës.

Ky mendohet se është një nga varret më të mëdhnj, pasi mendohet se janë groposuar me dhjetëra ish të dënuar politik, që kanë vuajtur dënimet në burgun e “7 penxhereve” në gjatë viteve 44-67.