Vishen si gra për protestë

56
Martin Akersten (LaPresse).
Martin Akersten (LaPresse).

Kompania i pengon të veshin pantallona të shkurtra në punë, si protestë shkojnë të veshur me fund. Ka ndodhur në Stokholm, Suedi, ku në një kompani kompiuterash, dje në mëngjes shoferët dhe punëtorët e janë veshur si gra.

Arsyeja ka qenë për të protestuar kundër kompanisë dhe politikës së saj që i pengon shoferët, pilotët dhe të gjithë punonjësit e tjerë të shkojnë në punë të veshur me pantallona të shkurtra..

Kompania nuk e ka bllokuar protestën dhe as nuk ka sanksionuar punonjësit e saj. Zëdhënësi i kompanisë Tomas Hedenius tha se ata dëshirojnë që stafi të jetë “i bukur dhe të ndihet mirë”, dhe se nuk ka një rregullore që ndalon punonjësit që të veshin rroba  grash.  “Nuk mund ta ndalohet ajo që ata duan, përndryshe do të ishte diskriminim kundër tyre” tha ai. Hedenius nuk ka përjashtuar një ndryshim në politikën e kompanisë për uniformat. Ndërkohë, punonjësit  mund të vazhdojnë të qëndrojnë të freskët duke veshur funde.