Vazhdon rrëmbimi i tenderave nga qeveria në ikje, vetëm Pollo tender 25 milionë euro

59

berisha- polloMegjithëse si lideri opozitar Rama, po ashtu edhe kreu i LSI-së Meta, i kanë bërë thirrje qeverisë dhe Kryeministrit akoma në detyrë Berisha, që të ndalojnë aktet e paligjshme, që po kryhen në këto momente duke vazhduar privatizimet dhe prokurimet publike, qeveria nuk po stepet. Po vazhdon ndërmarrja e akteve, në shkelje flagrante të ligjeve në fuqi.

Sot, shtypi ka denoncuar, se po vazhdojnë procedurat mbi tenderat ku vlera më e madhe, prej 25 milionë euro i takon Ministrisë së Inovacionit që drejtohet nga Genc Pollo. Tenderi prej 25 milionë euro, ka të bëje me dixhitalizimin e Radio Televizionit Publik Shqiptar.

Në të njëjtën linjë, vazhdon edhe bllokimi i transparencës në lidhje me këto akte të paligjshme. Portali online i Agjencisë së Prokurimeve Publike , http://www.app.gov.al/ prej dy ditësh ka dalë jashtë funksionit, duke nxjerrë vetëm një mesazh mirëmbajtje  ‘ website po bën punime’, e firmosur nga Klodiana Cankja.