Varshava i kërkon BE-së të jetë solidare dhe e bashkuar

48

donald tuskKryeministri polak, Donald Tusk, i ka kërkuar BE-së që të jetë më solidare dhe e bashkuar përball kërcënimit të ndërhyrjes ruse në Ukrainë.

”Është shumë e rrëndësishme që Evropa të jetë solidare dhe e bashkuar në reagimet e veta”, deklaroi shefi i qeverisë Polake në një deklaratë për shtyp.
“Duhet të japim një sinjal shumë të qart se as Evropa dhe as bota nuk do i tolerojnë veprimet e agresionit ose të ndërhyrjes ushtarake”, shtoi ai.
Tusk shprehu me keqardhje se “askush në BE nuk e kupton seriozisht situatën serioze dhe rreziqet me të cilat përballet Evropa dhe në veçanti ky rajon në lindje të kontinentit”.