Urbanët të premten në grevë, punonjësit 3 muaj pa paga

65

urbanetTirana të premten do të jetë në kaos në trasnportin publik. Qytetarët që lëvizin me urban nuk duhet të presin të premten në stacion sepse ky shërbimin nuk do funksiojë si zakonisht.

Sindikatat e këtij shërbimi ka deklaruar se do të zhvillojë një grevë 24-orëshe duke paralizuar kështu transportin urban në kryeqytet. Arsyeja sipas tyre është mos marrja e rrogave prej 3 muajsh nga punonjësit në këtë shërbim.

Kjo është ndërprerja e tretë e shërbimit të përditshëm urban. Para disa javësh, shoqëritë e transportit qytetas nuk ofruan shërbim për qytetarët për 4 orë duke krijuar kaos në rrugët e Tiranës.

Gjithashtu shoqata e transportit qytetas kërkon edhe uljen e akcizës së naftës për këtë shërbim dhe rritje të çmimit të biletës.