Turistët dimëror në Valbonë dhe Voskopojë

75

voskopojeValbona dhe Voskopoja mbeten dy destinacionet kryesore të turistëve në këtë sezon dimëror.
I preferuar për turistët është edhe Thethi por për shkak të infrastrukturës jo të mirë numri i tyrë këtë sezon është ulur ndjeshëm.
Drejtorja e Turizmit në Ministrinë e Ekonomisë dhe Tregtisë Sonia Popa për Ora News pohon se turistët më të shumtë këtë sezon janë turistët vendas, në ndryshim nga vitet e tjera, kur kanë dominuar turistët e huaj.
Drejtorja e Turizmit tha se në ndryshim nga vitet e tjera këtë sezon u është vënë fre abuzimeve me çmimet. Kjo pasi kuvendi miratoi Ligjin e ri të turizmit që detyron bizneset të publikojnë onlinë çmimet
Zyrtarja e Ministrisë së Ekonomisë paralajmëroi krijimin e Inspektoriatit të Turizmit që do të ushtrojë kontrolle në terren për bizneset që operojnë në këtë fushë.