Thaçi: Zhvillim pozitiv për liberalizimin e vizave

55

hashim thaciKryeminsitri Hashim Thaçi falënderoi dy Raportueset e Parlamentit Europian, Ulrike Lunacek dhe Tanja Fajon, për letrën e tyre dërguar Komisionit Europian, ku kërkojnë heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës, në afatin sa më të shpejtë.
Kreu i qeverisë kosovare e vlerëson këtë një zhvillim pozitiv për liberalizimin e vizave.
“Posaçërisht inkurajues është vlerësimi i tyre se ‘që nga fillimi i procesit, Kosova ka qenë edhe më e shpejtë në plotësimin e detyrimeve të veta në krahasim me të gjitha shtetet e tjera të Ballkanit’”, shkruan Thaçi në rrjetin social Facebook.
“I kam porositur të gjithë udhëheqësit institucionalë që puna e institucioneve duhet intensifikuar edhe më shumë tani para vizitës së ardhshme në mars, të ekspertëve vlerësues nga Brukseli, por jam edhe më shumë i inkurajuar që Parlamenti Europian e mirëkupton nevojën urgjente të qytetarëve tanë për lëvizje të lire”, është shprehur kreu i Qeverisë së Kosovës.