Sulmi në spitalin e Çikago-s, 4 të vdekur

65

Katër vetë kanë vdekur në një sulm me armë në një spital në Chicago, duke përfshirë dy anëtare femra të stafit dhe një oficer policie, si dhe vetë autori i sulmit.

Dy gratë e vrara ishin përkatësisht mjeke dhe asistente farmaceutike, konfirmoi kryebashkiaku Rahm Emanuel.

Një zëdhënës i policisë tha se autori kishte vdekur në një shkëmbim të shtënash, por nuk është e qartë nëse ai kreu vetvrasje.

Një oficer i dytë ka shmangur dëmtimin pasi një plumb që ishte nisur në drejtim të tij, ngeci në armë, thotë policia.

Zyrtarët thonë se njeriu i armatosur duket se ka synuar një grua me të cilën ai ishte në një marrëdhënie, por ata nuk dinë motivin e saktë.

“Çikago humbi një mjek, asistent farmaceutik dhe një oficer policie, të gjithë duke shkuar në punët e tyre, duke bërë gjithçka që ata duan”, tha zoti Emanuel.

“Këta lotë në shpirtin e qytetit tonë, janë fytyra dhe pasojat e së keqes”.