Shuhet aktorja Drita Pelingu

87

DritaPelingu3Aktorja e madhe, Drita Pelingu, ka ndërruar jetë sot, në moshën 87- vjeçare, njoftojnë familjaret. Drita Pelingu ka marrë titullin “Artiste e Merituar” në vitin 1986. 

Drita Pelingu ka lindur në qytetin e Vlorës në vitin 1926, filloi punën si aktore profesioniste në Teatrin Kombëtar në vitin 1946. Disa nga komeditë dhe dramat e para ku ajo ka interpretuar në teatrin shqiptar. “Rëshqitja”, “Arturo Ui”, “I çuditshmi”, “Zonja e Bujtinës”, “Gratë gazmore të Uindsorit”, “Artani”, etj. 

Në kinematografi ajo u shfaq fillimisht me një rol të vogël tek “Tana” (1958), e më pas tek “Njeriu me top”, “Kur hidheshin themelet”, ku interpreton rolin e Budës, “Vajzat me kordele të kuqe”, “Radiostacioni”, “Përtej mureve të gurta”, “Fjalë pa fund”, “Shpresa”, etj.

Ajo ka luajtur mbi 120 roleve në teatër dhe kinematografi. Mban titullin “Artiste e Merituar” që nga vitit ’86, ndërsa në vitin ’96 ështe fituese e çmimit kombetar “Ismail Qemali”. 

Pelingu është nderuar me titullin e lartë “Mjeshtre e Madhe e Punës”, akorduar nga Presidenti i Republikës.

DritaPelingu