Shqiptari nga Kosova në Guinness

45

shqiptari ne guinessAutoritetet e Librit Guinness të Rekordeve, kanë certifikuar veprën gjigante “Mozaiku i vlerave” të realizuar nga Don Dominik Qerimi.

Kjo vepër përbëhet nga 51 mijë e 865 boçe të pishave, është e gjerë 15 metra dhe e gjatë shtatë metra, ndërsa në të janë portretizuar figura e Nënë Terezës, Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe Don Boskos. Ceremonia zyrtare e dorëzimit të çmimit do të mbahet më 8 shkurt në Gjilan.Qerimi është prift katolik. U lind më 1971 në fshatin Janosh të Gjakovës. Aktualisht është drejtor i Qendrës “Don Bosko” në Gjilan.

“Mozaiku i vlerave” ka kaluar një proces të verifikimit prej datës 26 dhjetor 2013, kur janë dërguar të gjitha dokumentacionet dhe materialet e nevojshme pranë zyrës së Guinnessit.Vepra ka hyrë në kategorinë e re të krijuar enkas për këtë mozaik, me titullin:
“Largest pine cone mosaic” (Mozaiku më i madh në botë me boça pishash), me numrin e regjistrimit.

 

 

shqip ne guiness

 

830

635

728