Shkupi i gatshëm për takimin me Shqipërinë dhe Kosovën

40

shkupi 2014Seancat e përbashkëta të qeverisë së Maqedonisë me qeveritë e dy shteteve fqinje, Shqipëri e Kosovës janë ende në përgatitje e sipër.

Zëdhënësi i qeverisë së Maqedonisë, Muhamet Hoxha, thotë nuk ka pengesa për organizimin e seancave të përbashkëta me qeveritë e dy shteteve, por tani janë krijuar kushtet duke pasur parasysh faktin se të dyja shtetet ishin në proces zgjedhor, shkruan Time.al.

Nga Qeveria e Maqedonisë thonë se ka gatishmëri nga të gjitha palët dhe se janë në kontakt të vazhdueshëm me qeveritë e të dyja vendeve për të caktuar datën dhe temat e diskutimit që do të kenë karakter rajonal ndërsa do të jenë në shërbim të qytetarëve.

Mbledhjet e përbashkëta të qeverive të vendeve të rajonit realizohen në kuadër të bashkëpunimit rajonal si parakusht për euro integrimin/kn