Shkarkohet anëtari i KQZ Ilirjan Muho, emërohet Klement Zguro

78

seance6_9_2010_9_7908_0Incident në sallën e Parlamentit, në pritje të votimit për shkarkimin e anëtarit të KQZ. Deputeti Bizhga është parë të diskutojë me gjeste dhe zë të lartë, përballë deputetit Kastriot Islami. Trupat e sigurisë janë ofruar për të qetësuar situatën, së bashku me disa deputetë të Partisë Socialiste dhe Demokratike. Nuk kuptohej, kush ishte shkaku i incidentit të krijuar, por gjendja u stabilizua dhe parlamenti kaloi në votim për shkarkimin e anëtarit të KQZ, Ilirjan Muho. Vetëm brenda një ditë, deputetët kanë marre tre shkresa të ndryshme me motivacione, po të ndryshme për shkarkimin e Muhos, çka sipas deputetit të PS Erion Braçe, ishte një akt anormal. Për shkarkimin e  Muhos votuan 74 deputetë, ndërsa Partia Socialiste abstenoi. Ndërkohë u votua për miratimin e anëtarit të propozuar nga PR, Klement Zguro me 73 vota. PS sërish abstenoi.

Kryetarja e Parlamentit theksoi, se, ‘duhet të merren masat kundër atyre horrave, që guxojnë dhe kërcënojnë deputetë’, duke iu referuar deputetit në fjalë, Bizhga.

Deputeti Islami, kërkoi të merrte fjalën pas incidentit duke theksuar, se, PS nuk është partia që ai kishte aderuar që në vitet ’90, por se ajo ishte transformuar dhe projekti i saj ka dështuar. Ai i kërkoi Kryetares së Parlamentit të mos merren masa ndaj deputetit Bizhga, duke theksuar, se, ai e falte atë sepse ato janë në garë para kryetarit, se, po bëhen listat e deputetëve.

Në fund para, se, seanca të mbyllej, anëtari i ri i KQZ, Klement Zguro bëri betimin.