Sequi: Mbështetje vizionit evropian të qeverisë së re

50

Ambasadori-i-BE-ne-Tirane-Ettore-SequiAmbasadori i Bashkimit Evropian, Ettore Sequi, ka ritheksuar sot mbështetjen për qeverinë e re dhe ka vlerësuar vizionin e qeverisë së re, gjatë një takimi të zhvilluar me zv.Kryeministrin shqiptar Niko Peleshi.

“Vizioni i qeverisë është një vizion evropian dhe tepër ambicioz dhe shumë modern. Në qendër të tij është transformimi i thellë që ofron integrimi në BE. Ne diskutuam dhe reformat që duhen ndjekur më pas. Ne ofrojmë mbështetjen tonë të plotë të këtij vizioni dhe mbështetjen tonë për Shqipërinë dhe për zotin zv./kryeministër për të ecur para në këtë drejtim”, -tha Sequi pas përfundimit të takimit.

Ndërsa zëvendëskryeministri Peleshi thekso,i se integrimi i vendit është një sfidë për qeverinë e re.

“Kam shprehur qëndrimin se për ne kushtet e anëtarësimit në procesin integrues nuk konsiderohen si kushte, por si sfidë. Suksesi i shoqërisë shqiptare do jetë kur axhenda jonë do përqaset me atë të integrimit evropiane”,- deklaroi zv.Kryeministri, Peleshi.