Samaras: S’do të ketë zgjedhje të parakohshme në Greqi

51

samaras1Kryeministri grek Antonis Samaras ka hedhur poshtë skenarët për zgjedhje të parakohshme parlamentare. Në deklarata nga selia e partisë Demokracia e Re, Samaras tha në përgjigje të pyetjes së gazetarëve mbi mundësinë e zgjedhjeve të parakohshme:

“Zgjedhjet populli grek i do në vitin 2016. Dhe përpjekja ime është të bëhen në 2016. Ai që do të synojë të bëhen zgjedhjet në 2015, do të ketë edhe përgjegjësinë politikeNe nuk kemi problem të bëhen në 2015, mos bëni gabim. Greqia ka nevojë të bëhen në 2016. Dhe unë, kriter të vetëm kam Greqinë”, tha  kryeministri grek.

Ndërkohë në një tjetër zhvillim, trojka insiston në qëndrimin e ashpër, në prag të negociatave të reja për vlerësimin e ekonomisë greke dhe sillet të mos pranojë ende një sërë propozimesh që janë paraqitur nga stafi financiar i qeverisë për arritjen e marrëveshjes dhe disbursimin e këstit të radhës të kredisë.

Sipas një zyrtari të lartë të ministrisë së Financave, përfaqësuesit e kreditorëve nuk kanë pranuar masat ekuivalente që ka propozuar pala greke për TVSH në ushqimin social dhe taksën e re unika për psurinë e patundshme, pasi konsiderojnë se deficiti i të ardhurave është më i lartë se vlerësimet e stafit financiar të qeverisë.

Në të njëjtën kohë, sipas të njëjtit, për mbulimin e vakuumit fiskal për 2014, ministria ka propozuar një paketë masash me efekt të menjëhershëm apo afatgjatë, me vlerë të përgjithshme 1,2 miliardë euro.