Retë e ujit në Jupiter, nuk përjashtohet mundësia e jetës

83

Një stuhi që është vëzhguar vazhdimisht që nga viti 1830, ende mbetet një mister për NASA-n dhe shumicën e komunitetit shkencor, por zbulimi i reve të ujit mund të çojë në një kuptim më të madh të planetit, transmeton lajmi.net.

“Uji mund të luajë një rol kritik në modelet e motit dinamik të Jupiterit, kështu që kjo do të ndihmojë në avancimin e kuptimit tonë për atë që e bën atmosferën e planetit kaq të trazuar”, tha Ádámkovics në një deklaratë.

Ádámkovics ishte i kujdesshëm që, ndërsa prania e ujit në planetin më të madh të sistemit diellor është premtues, kjo nuk do të thotë se është një pararendës për jetën. “Dhe, së fundi, ku ka potencial për ujë të lëngshëm, mundësia e jetës nuk mund të përjashtohet plotësisht. Pra, edhe pse duket shumë e vështirë, jeta në Jupiter nuk është përtej gamës së imagjinatave tona, “shtoi ai.

Në të kaluarën, NASA ka thënë se “mjedisi i planetit ndoshta nuk është i favorshëm për jetën siç e njohim”, por shtoi se një nga hënat më të mëdha të saj, Europa, është “një nga vendet më të pëlqyeshme për të gjetur jetë diku tjetër në diellor sistemi. ”

Niveli i ujit në planet është disi e habitshme, edhe pse ndoshta jo tepër, duke marrë parasysh madhësinë e Jupiterit. Ádámkovics vuri në dukje se “Jupiteri është një gjigant i gazit që përmban më shumë se dyfishin e masës së të gjithë planetit tonë të kombinuar”, kështu që kur kombinohet me faktin se atmosfera e tij është një përzierje hidrogjeni dhe heliumi, ajo ka “shumë herë më shumë ujë se ne këtu në Tokë. ”

Përfundimisht, studiuesit shpresojnë të mësojnë se sa uji është në planet dhe çfarë roli luan, jashtë potencialit për të qenë vendimtar për jetën.