Rama: Të prekurit nga tërmeti mund të na kontaktojnë edhe përmes portalit shqipëriaqëduam.al

79

Kryeministri Edi Rama, ka njoftuar ditën e sotme qytetarët e prekur nga tërmeti dhe që kanë nevojë për strehim apo ushqim, se kanë mundësi që përmes portalit shqipëriaqëduam.al, të regjistrojnë kërkesat e tyre me anë të telefonit. Gjithashtu qytetarët do të marrin përgjigje dhe do të shmangin radhët e gjata na zyrat e shtabit të emergjencave.

“Meqe krijohen rradhë të gjata në zyrat e shtabit të emergjencave ne mendojmë që me një ndjesë drejtuar të gjithë qytetarëve të këtij vendi të ndaloj veprimtarinë e platformes së bashkëqevertisjes përgjatë përiudhës së emergjencëes dhe gjithë forcat fokusohen te qytetarët që s’duan të dinë për fatin e tyre pas dëmtimit të banesës. Që nga dita e sotme, në platformën shqipëriaqëduam.al pa pasur nevojë për log-in në ealbania por direkt te Shqipëriaqëduam.al qytetarët që duan info të shpejtë dhe njëkohësisht që si me logjikën e ndërveprimit të platformës na japin mundësi të adresojmë problemin në shtabet përkatëse mund të drejtohen këtu me një klik.
Mjafton të lënë emrin dhe nr e telefonin apo në rast se kanë edhe email dhe ekipi vihet në lëvizje për të kthyer përgjigje.

Kam nevojë për strehim të përkohshëm, këtu bëhet fjalë jo oër ata që janë të pastrehe që përapra tërmetit, por për ata që catinë ua ka marrë me vetë tërmeti, kam nevojë për medikamente, pako sociale, ndihmë ushqimore, shëndetësore”, tha Rama.