Rama: Do nxisim trajnimet profesionale

63

rama ne pejeKryeministri i vendit, Edi Rama i shoqëruar nga ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes ka marrë pjesë në inaugurimin e një biznesi fason në zonën e “Kamzës” në kryeqytet.

Në takimin me sipërmarrësit dhe punonjësit, kryeministri prezantoi disa prej masave konkrete që qeveria do të ndërmarrë për të krijuar një hapësirë të re të këtij sektori, në ekonominë e vendit.

Ndër 42 masa të reja, të paketës për fasonët, kryeministri veçoi realizimin e uljes së nivelit të riskut në doganë, duke kaluar kështu nga dy-tri ditë, në disa orë.

“Ne, në paketën që kemi për fasonët, pjesën e doganës do ta trajtojmë në mënyrë specifike me risk të ulët dhe kështu që, nga një ditë e dy ditë do kalojmë në pak orë”, – u shpreh ai.

“Të ardhurat që, ne do të marrim nga kontributi juaj përmes tatim-fitimit do t’i bashkojmë me një fond tjetër të nxitjes së punësimit dhe do t’i kthejmë prapë te ju për të nxitur trajnimet profesionale, për pjesën që ka të bëjë me punët më të sofistikuara në proces, për të mbështetur marrjen e punonjësve të rinj” shpjegoi Kryeministri.

Sipërmarrësit e informuan kryeministrin se biznesi i tyre do të zgjerohet edhe në Vlorë, ku do të punësohen të paktën 300-400 punëtorë, nga shtatori e në vijim.

“Ne do ta bëjmë menjëherë procedurën dhe do të krijojmë mundësi për zgjerimin sepse ajo që kemi bërë për të nxitur investimet e huaja nuk diskutohet që vlen edhe për të gjithë ata që investojnë këtu në Shqipëri”, u shpreh Rama.