Putin: Asgjë nuk pengon normalizimin e marrëdhënieve ruso-perëndimore

17

putinPresidenti rus, Vladimir Putin kadeklaruar se asgjë nuk e pengonte normalizimin e marrëdhënieve mes Rusisë dhe Perëndimit, të cilat po përjetojnë krizën më të keqe që prej Luftës së Ftohtë për shkak të situatës në Ukrainë.
“Unë mendoj se asgjë nuk do ta pengonte normalizimin dhe një bashkëpunim normal”, deklaroi Putin në një intervistë televizive.

”Kjo gjë nuk varet nga ne ose të paktën vetëm nga ne. Ky normalizim varet nga partnerët tanë”, theksoi ai.
Kjo vërejtje erdhi dy ditë pas nënshkrimit në Gjenevë, kundër çdo pritshmërie, për një marrëveshje mes Rusisë, Ukrainës, SHBA-së dhe BE-së që duhet të ndihmojë uljen e tensioneve në krizën ukrainase.