Protesta në Spanjë për abortin

52

abortoMë shumë se 300 shoqata për të drejtat e grave kanë organizuar një manifestim të gjerë kundër vendimit të qeverisë spanjolle për të kushtëzuar në mënyrë radikale të drejtën e grave për të abortuar.

Sipas projektligjit të mbështetur nga kryeministri spanjoll mariano Rajoi, i Partisë Popullore, ndërprerja e shtatzanisë do të pranohet vetëm në rastet e përdhunimit, apo në rastet kur jeta e foshnjes që pritet të lindë do të jetë në rrezol.

Projektligji që gëzon dhe mbështetjen e sektorëve më konservatorë të kishës katolike dhe së djathtës politike ka ndezur polemika të menjëhershme.

Manifestime solidariteti me gratë spanjolle janë zhvilluar dhe në Francë, Itali, Ekuador dhe Britaninë e Madhe. Vetëm pak ditë më parë një protestë e ngjashme u zhvillua dhe në Bruksel ku merrnin pjesë gra nga vende të ndryshme të Europës.