Prokuroria kërkon 1.6 vite burg për ish-gjyqtarin Admir Thanza

71

Prokuroria e Tiranës ka kërkuar 1.6 vite burg për ish-gjyqtarin e Gjykatës së Lartë, Admir Thanza.

Thanza akuzohet për falsifikim të vulave, stampave dhe formularëve parashikuar nga neni 190/1 të Kodit Penal.

Gjithashtu Prokuroria kërkon të deklarohet i falsifikuar formulari i vetëdeklarimit i datës 25.04.2016, plotësuar nga Adrian Thanza.

Seanca e parë gjyqësore për ish gjyqtarin, më 10 maj, u shty pasi Thanza mungonte në gjykatë.

Thanza u shkarkua nga KPK në 17 korrik 2018, pasi nuk deklaroi një dënim që kishte marrë në Itali në 1999.  Dhe më 18 prill, Kolegji i Posaçëm i Apelimit e shkarkoi përfundimisht nga detyra.