Policia greke arreston shqiptarin, kreu 60 krime të rënda

54

arrestimMe katër emra, katër datëlindje të ndryshme, me mbi 60 grabitje me armë, vrasje, plagosje, beteja të armatosura, ndonëse i vetëm, një shqiptar është arrestuar në një fshat të Greqisë dhe akuzohet për të gjitha këto krime. Arrestimi i tij është kryer orëve të para të së djeshmes ndërkohë që nuk kanë mundur që deri orëve të vonat mbrëmjes t`ia mësojnë emrin e vërtetë, ndonëse i kanë renditur dhjetëra akte kriminale. Kështu bëhet me dije se skuadra kundër terrorizmit (EDA) mëngjesin e djeshëm ka arrestuar një shqiptar, i cili kishte shumë emra dhe shumë ditëlindje. Shqiptari kërkohej nga autoritetet greke për vrasje me paramendim, tentativë vrasjeje, grabitje, vjedhje dhe një mori të veprash të tjera.

Sipas informacioneve të policisë, arrestimi i tij u bë në një fshat në rrethin e Famaguta, ndërsa nuk është i qartë emri i tij i vërtetë dhe as data e saktë e lindjes. Astrit Athani është emri paraprak që ai ka dhënë, por njihet edhe si Giorgio Thathani. Ai ka 4 datëlindje ose 1983 ose 1984 ose 1985 ose 1986. Shqiptari mori pjesë në një vrasje më 2 qershor, 2012 në Kessariani ku kishte vrarë një 30-vjeçar dhe plagosur vëllanë e viktimës 32 vjeç . Gjithashtu akuzohet për 17 vjedhje me armë në shtëpi, 18 vjedhje me armë në dyqane , një grabitje me armë në postës, tri vjedhje me armë në shtëpi, 7 përleshje të armatosura, 6 vjedhje me thyerje në shtëpi dhe dyqane dhe 17 plaçkitje të tjera.