Policia dhe OSHEE vijojnë aksionin kundër vjedhjes së energjisë

59

policiaPolicia e Shtetit dhe OSHEE bëjnë me dije në deklaratën e përditshme për mediat se edhe gjatë ditës së sotme ka vijuar  puna e tyre e përbashkët në të gjithë vendin  për evidentimin dhe vënien para drejtësisë të autorëve të vjedhjes së energjisë elektrike, si dhe për ndërprerjen  e lidhjeve të paligjshme të energjisë elektrike .

“Gjatë  ditës së sotme në të gjithë vendin kanë vepruar 108 grupe të përbashkëta  Polici – OSHEE. Janë kryer kontrolle  të përbashkëta Polici –  OSHEE në  2.033 raste. Si rezultat i kontrolleve të kryera në terren  në abonentët biznes dhe familjarë, janë evidentuar 6 raste të vjedhjes së energjisë elektrike me 6 autorë”, thuhet në deklaratën e Policia e Shtetit- OSHEE.

Po ashtu, Policia e Shtetit- OSHEE  shpjegojne se “nga këta janë arrestuar në flagrancë  2 persona, të cilët akuzohen për vjedhje të energjisë elektrike e janë shpallur në kërkim  4 persona . Po gjatë ditës së sotme  janë ndërprerë 1.163  lidhje të paligjshme të energjisë  dhe abonentve debitorë. Gjithashtu, janë kontrolluar 88 kabina elektrike dhe abonentët që furnizohen nga këto kabina”.

Policia e Shtetit dhe OSHEE  janë të vendosur ta çojnë  deri në fund punën e nisur deri në shkëputjen e fundit të lidhjeve të paligjshme, thuhet ne deklaratë.