Persona të paidentifikuar djegin 3 dyqane në Shalë

61

zjarr23 dyqane ne qender te Komunes se thelle malore te Shales ne qarkun e Shkodres jane djegur plotesisht mbremjen e se shtunes. Persona te paidentifikuar i kane vene zjarrin dyqaneve, te cilet jane shkrumbuar plotesisht ne pak minuta.

Ne mungese te patrulles se policise ne kete zone dhe te favorizuar nga erresira dhe oret e vona te mbremjes, autoret e kesaj zjarrvenie jane larguar te qete, ndersa kane qene te zotet e ketyre subjekteve qe jane munduar me mjete rrethanore per te shuar flaket.

Çdo gje ka qene e kote, pasi i gjithe malli qe ndodhej brenda tyre eshte shkrumbuar nga flaket, duke shkaktuar deme te konsiderueshme.

Kryetari i Komunes Shale, Bal Vuksani, i ben thirrje qeverise Shqiptare dhe Ministrise se Brendshme te nderhyje duke sjelle nje patrulle policie ne kete zone, pasi ngjarjet e renda po perseriten vazhdimisht dhe per to nuk ka asnje te arrestuar.

Komuna e Shales ka qene gjate viteve te fundit, e veçanerisht pas zgjedhjeve te 23 qershorit, objekt i nje sere ngjarjesh te renda. Fillimisht persona te paidentifikuar kane shembur me dinamit 2 ura: ate te Thethit dhe uren e Nderlysajve.

Pak muaj me vone nje sasi dinamiti shpertheu edhe ne hidrocentralin e Ndrelysajve duke shkaktuar deme te medha ne te, e duke lene per pasoje pa energji te gjithe zonen.

Sipas drejtuesve te Komunes te gjitha keto ngjarje jane te lidhura me doren e disa personave qe kane si synim terrorizimin e banoreve te Shales, per ti detyruar te braktisin kete zone turistike, qe ne vere pret deri ne 15 mije turiste.