Opozita: Të gatshëm për evakuimin të bashkisë së Kievit

47

ukraine 2Opozita është e gatshme të evakuojë ndërtesën e bashkisë së Kievit, e okupuar që nga dhjetori nga manifestuesit, pas lirimit të të gjithë protestuesve të arrestuar gjatë demonstratave, njoftoi sot një deputet i partisë opozitare ‘Svoboda’, që kishte nën kontroll ndërtesë.
Evakuimi i bashkisë është një prej kushteve të zbatimit të ligjit të amnistisë lidhur me 234 manifestuesit që janë liruar, të cilët vazhdojnë të ndiqen penalisht për krime të dënueshme deri në 15 vjet burg.
”Partia nacionaliste ‘Svoboda’ që ka nën kontrollon bashkinë është e gatshme ta lirojë ndërtesën në çdo moment dhe i gjithë veprimi mund të kryehet brenda gjysmë ore”, deklaroi Juri Syrotiouk, numri dy i partisë ‘Svoboda’