Operacion ndërkombëtar në 52 shtete, sekuestrohen 2. 4 ton kokainë

60

Panama DrugsNjë operacion i koduar “Ciconi Alba” është ndërmarrë mes 52 shteteve, përfshirë dhe Shqipërinë, duke arrestuar 314 persona të dyshuar si anëtarë të bandave kriminale.
Operacioni ndërkombëtar i cili ka zgjatur për 6 ditë, nga data 10-16 tetor është raportuar sot nga Europol
Mësohet se mes të arrestuarve janë 10 shqiptarë me banim në Gjermani.
Qëllimi i këtij operacioni “ishte ndërprerja e rrjeteve të rrezikshme kriminale aktualisht aktive” duke përfshirë edhe ato që kanë të bëjnë me emigracionin ilegal, njerëzve dhe trafikut të drogës dhe krimit kibernetik.
Në këtë operacion janë arrestuar 314 persona janë sekuestruar 2.4 ton tonë kokainë si dhe janë liruar 529 viktima të trafikut
Operacioni “Ciconia Alba” është koordinuar nga Europol nga seli në Hagë dhe kishte qëllim “një goditje të madhe për grupet e krimit të organizuar që veprojnë në të gjithë Bashkimin Evropian dhe më gjerë.”
Në deklaratën e agjencisë së Europol thuhet se gjatë operacionit janë bastisur bordello, sallone masazhi, aeroporte, apartamente si dhe qendra të pritjes së emigracionit.
Lajmi u publikua nga AFP.
o.n