OKB dyshime për armë kimike në Siri

74

FSA fighter banner 234OKB nuk është në dijeni, nëse janë përdorur armë kimike në Siri. Komisioni i Hetimit i ngarkuar me dosjen, pranon se i mungojnë provat, për t’iu përgjigjur akuzave. Një deklaratë, që nuk e aprovon Karla del Ponte, anëtare e këtij komisioni, e cila deklaroi se është përdorur gaz sarin, nga rebelët. Një deklarim, që ka kënaqur Damas-in, dhe përfaqësuesin sirian të Punëve të Jashtme :

‘’Ne jemi 100% të sigurtë se Siria nuk ka përdorur armë kimike kundër popullit të saj, ne jemi të sigurt 100% që opozita fabrikon këto gënjeshtra për të krijuar probleme dhe për të mbuluar krimet e kryera nga Alepi. Ne i kërkojmë OKB të vijë menjëherë’’,- ka deklaruar Faisal Mekdad.

Shtetet e Bashkuara janë shfaqur ‘fuqimisht dyshuese’, për sa i përket përdorimit të armëve kimike nga rebelët :

’Ne vlerësojmë se është shumë e mundur, se nëse janë përdorur armë kimike në Siri, ka prova që regjimi i Bashar al-Assad të jetë përgjegjës’’,- ka deklaruar zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jay Camey.

Një i zgjedhur amerikan, ka depozituar këtë të hënë një tekst, për të autorizuar armatosjen e rebelëve sirianë. Kjo duhet të rrisë presionin mbi Barak Obamën në mënyrë, që ky i fundit të shtojë ndihmën amerikane ndaj rebelëve, dhe se pritet mbështetja nga shumë parlamentarë./euronews/