Obama: Stop dhunës mes Izraelit dhe Hamasit

56

ObamaPresidenti amerikan, Barack Obama deklaroi se SHBA-ja do të shfrytëzojë marrëdhëniet e saj diplomatike që të sigurojë një marrëveshje për ndërprerjen e zjarrit dhe dhunës mes Izraelit dhe Hamasit në Rripin e Gazës. ”SHBA-ja i mbështet angazhimet e Egjiptit për ndërprerjen e zjarrit dhe ne jemi duke punuar pa ndërprerje me partnerët në rajon për këtë çështje”, deklaroi presidenti amerikan. Sipas Obamës, Izraeli ka të drejtë të mbrohet nga sulmet me raketa. ”Ne duhet të shmangim përshkallëzimin e situatës”, theksoi shefi i Shtëpisë së Bardhë.