Nis punën Gjykata Administrative. Naço: Një revolucion,që do pasohet me reforma të tjera

54

Nasip-NacoSot është kryer ceremonia e hapjes së Gjykatës Administrative në tërë vendin. Ministri i Drejtësisë Nasip Naço, prezent gjatë kësaj ceremonie ka deklaruar se, Gjykata Administrative i ka munguar sistemit të Drejtësisë dhe se, kjo gjykatë është një revolucion në sistemin e drejtësisë, që do të pasohet me reforma të tjera.

“Dua t`i uroj punë të mbarë Gjykatës Administrative dhe trupës së gjyqtarëve. Gjykata Administrative është një gjykatë, që i ka munguar sistemit të drejtësisë. Kjo gjykatë është një revolucion në sistemin e drejtësisë, që do të vijojë me reforma të tjera. Kushtet janë optimale për të filluar punë. Do të procedohet më shpejtë për ankesat e qytetarëve. Janë marrë të gjithë masat që kolegji administrativ të fillojë punën që nesër dhe në ditët në vijim”,-u shpreh Naço.

Gjykata Administrative, si strukturë e re e gjyqësorit që do të trajtojë mosmarrëveshjet mes biznesit dhe administratës shtetërore, ishte planifikuar të bëhej funksionale në fillim të këtij viti.